Prima parte a zilei de sâmbătă este dedicată pelerinajului de la Șumuleu Ciuc. Papa Francisc oficiază liturghia, în fața credincioșilor catolici, la Sanctuarul Marian.

Codul portocaliu de furtuni și ploi ar putea afecta însă vizita Suveranului Pontif și pot apărea unele modificări în program.

Deja, traseul acestei zile a fost schimbat sâmbătă seară, când, din cauza ploilor, Sfântul Părinte a renunțat la plecarea din București către Bacău, preferând în schimb să decoleze cu avionul către Târgu Mureș. Vaticanul a precizat însă în comunicatul de vineri că modificarea nu afectează orarul ceremoniilor din cursul zilei.

În cea de-a doua parte zilei de sâmbătă, Papa Francisc vizitează Iașiul, unde va face o escală la catedrala romano-catolică. Apoi, la Palatul Culturii, va ține un discurs, la Întâlnirea Mariană cu tinerii și familiile. De la Iași, Suveranul Pontif va reveni la București în cursul serii.

Programul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc și Iași

ora 09.00 - plecarea spre Aeroportul Otopeni

ora 09.30 - decolarea către Aeroportul din Târgu Mureș

ora 11.30 - Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

ora 13.15 - revenire la Sacristie

ora 13.30 - Papa pleacă pentru a vizita casa lui Jakab Antal Haz

ora 15.45 - Papa Francisc se îndreaptă spre baza aeriană a brigăzii montane

ora 16.10 - plecarea din Miercurea Ciuc

ora 17.10 - sosirea la Iași

ora 17.25 - Vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină" din Iași

ora 17.45 - Întâlnire Mariană cu tinerii și cu familiile, Palatul Culturii din Iași - Discurs al Sanctității Sale Papa Francisc

ora 19.00 - decolarea de la Iași către București

ora 20.00 - Papa aterizează pe Aeroportul Otopeni și se îndreaptă spre Nunţiatura Apostolică, la finalul celei de-a doua zile de vizită în România

Citește și

loading...