„Având în vedere că în oraşul Borşa în urma alegerilor locale din 2012 Partidul Verde a obţinut rezultate zdrobitoare şi în consecinţă administraţia locală şi Instituţia Primarului au susţinerea noastră considerăm abuzive numirile politice în funcţii decizionale a unor persoane controversate, de către PNL în Maramureş crează o stare tensionată.

Astfel recent au fost numiţi în Maramureş, directori de spitale, directori de licee, directori în administraţia fiscală de a căror nume se leagă fapte antisociale ce fac obiectul urmăririlor penale. La Spitalul de Recuperări din Borşa a fost numit fostul primar Steţco Remus Corneliu de către Ministerul Sănătăţii , fără a se avea în vedere pregătirea şi experienţa acestuia. La Grupul Şcolar din aceeaşi localitate a fost numit director un profesor Şteţco Ştefan căruia i s-au întocmit acte de trimitere în judecată pentru proasta admnistrare şi gestiune frauduloasă chiar la aceaşi unitate şcolară.

Ca şi director al Direcţie de Control financiar pentru Maramureşul Voievodal a fost numit contestatul viceprimar Bota Gavrilă , fără ca experienţa sa dar mai ales pregătirea să justifice această importantă funcţie. Având în vedere precedentele numiri pe funcţii a unor indivizi certaţi cu legea şi principiile morale din partea PNL, atenţionăm că în aceste localităţi s-a creat o stare tensionată urmată de proteste ale populaţiei,ce pot genera evenimente nedorite.

În data de 15 august 2013 orele 16 au avut loc proteste spontane a peste 1500 de locuitori din Borşa care solicită ocuparea acestor posturi pe bază de concurs de proiecte manageriale conform prevederilor legale şi nu pe considerente politicianiste.”

Preşededintele Partidului Verde Maramureş

Ec. Vasile TIVADAR

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și