PASTAI GALBENE LATE CU ZARZAVAT LA BORCAN PENTRU IARNA | De toate pentru voi

INGREDIENTE:
- Pastai galbene late - 2kg
- Morcovi - 6 bucati medii
- Ceapa - 3 bucati medii
- Usturoi - 9 catei medii
- Otet de 9 grade - 150 ml
- Sare dura pentru muraturi - 3 linguri mari cu varf
- Boabe de piper
- Patrunjel proaspat
- Marar proaspat
- Apa - in care am spalat pastaile
- Apa - in care am fiert pastaile ( fara sare)
- Apa fiarta si lasata cam 10 minute apoi la racit - 3 litri (din care am folosit doar 2 litri) – apa pe care am turnat-o in borcan peste pastai si celelalte legume
- Borcan (sterilizat) - 3 bucati – capacitate borcan de 1.5litri

MOD DE PREPARARE:

Pastaile dupa ce le-am taiat capetele le-am taiat la dimensiunea dorita de mine, le-am spalat in apa rece si le-am pus la fiert (la foc mare) in apa fara sare. Din momentul in care a inceput sa fiarba apa, am dat focul la mic, am pus capacul ca in video-ul atasat si am lasat sa fiarba pentru 15 minute dupa care am oprit ochiul de la aragaz si am lasat pastaile 5 minute -apoi care le-am scurs de apa in care au fiert.
Morcovii i-am taiat rondele, ceapa am taiat-o feli iar usturoil l-am lasat asa intreg dup ace l-am curatat.
Eu am preferat sa portionez in 3 parti cat de cat egale cantitatile de pastai, morcovi, ceapa, usturoi, otet, sare, patrunjel si marar.
Dupa ce am umplut borcanele cu ingredientele din reteta, am pus capacul la fiecare, borcanele le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus tava cu borcanele pentru sterilizat in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute.
Dupa 50 de minute fie lasati borcanele la racit in cuptor, fie puteti proceda ca mine sa puneti intr-o patura-prosop borcanele pana se racesc. Apoi am etichetat borcanul si le-am pus pe toate in camara.
Procedeul pas cu pas il puteti viziona in video-ul atasat.


Preluare: Youtube

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și