Conform părintelui paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz, în Vinerea Mare, cu începere de la ora 17 se va reface calea crucii. Dacă vremea o va permite, drumul crucii se va face, conform tradiţiei, pe dealul din spatele mănăstirii, pe un traseu care datează din 1880. La ora 18 se va oFicia ritualul din Vinerea Mare.

În Sâmbăta Mare, cu începere de la ora 19, se va oficia Vigilia Pascală, iar în DUMINICA PAŞTELUI slujbele vor începe la ora 8:00 cu liturghia de dimineaţă şi binecuvântarea bucatelor pascale. Luni slujbele încep la ora 10.30.

Slujbele vor Fi oFiciate în limbile română, maghiară şi germană, iar sâmbătă seara, în mod special, şi în limba latină.

Basilica Papală Maria Radna a Fost restaurată în 2015 cu Fonduri europene. Atestata documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor.

Maria Radna este cel mai de scuces obiectiv turidsitc din judetul arad, Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.

Tatuaje Sighet

Citește și

loading...