Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de radio din România, a fost găsit mort, vineri, în locuinţa sa din Buciumeni, Dâmboviţa.

Paul Grigoriu era cunoscut ascult─âtorilor de radio din ├«ntreaga ┼úar─â prin emisiunea Matinal pe care a realizat-o ani buni la Radio Rom├ónia Actualit─â┼úi. Despre acea perioad─â, Paul Grigoriu povestea ├«n vara anului 2009, pentru revista Esquire: "Matinalul, veneam seara la 7 ┼či cam p├ón─â la 4 vorbeam cu coresponden┼úii, care de cele mai multe ori m─â ├«njurau. La 4 m─â b─ârbieream, m─â schimbam ┼či la 5 eram ├«n emisie. Ziua abia atunci ├«ncepea. La ├«nceput era infernal. Adormeam ├«n metrou, ajungeam p├ón─â la cap─ât, ziceau ─âia c─â sunt alcoolic".

Absolvent al Facult─â┼úii de Litere a Universit─â┼úii Bucure┼čti, Paul Grigoriu a lucrat ├«n radioul public ├«nc─â dinainte de 1989, la redac┼úia ├«n limba francez─â a Radio Rom├ónia Interna┼úional. A fost una din vocile "Radio Vacan┼úa", iar dup─â Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii Matinalului, iar mai al emisiunii Sfertul Academic. S-a pensionat ├«n 2009, nu ├«nainte de a primi din partea pre┼čedin┼úiei Rom├óniei dou─â importante distinc┼úii, Ordinul Meritul Cultural ┼či Ordinul Serviciului Credincios.

├Äntr-un interviu acordat dup─â ce a ie┼čit la pensie ┼či s-a retras ├«n comuna Buciumeni (jud. D├ómbovi┼úa), el declara: "Nu ┼čtiu dac─â, peste 100 de ani, cineva va mai fi interesat de ceea ce am f─âcut eu ├«n ca┬şrier─â... Inten┼úionez s─â tr─âiesc p├ón─â la 94 de ani ┼či de o parte de posteritate o s─â m─â ocupÔÇŽ tr─âind".

Paul Grigoriu s-a n─âscut pe data de 6 martie 1945, la Bac─âu.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...