Studiourile Universal au anunţat că filmările pentru ce-al de-al şaptelea film din această serie cinematografică vor continua în ciuda morţii lui Paul Walker, unul dintre protagoniştii francizei. Acele scene vor fi realizate fără actor, cu ajutorul a patru dubluri şi a imaginilor digitalizate, informează lefigaro.fr.

Paul Walker mai avea de filmat aproape jumătate din totalul scenelor sale din acest film. După moartea starului hollywoodian, producătorii au luat decizia de a menţine proiectul şi de a finaliza pelicula potrivit scenariului original. Presa americană vorbea la un moment dat despre înlocuirea actorului decedat cu fratele său, Cody Walker, însă zvonul a fost infirmat.

Producătorii americani au optat în schimb pentru patru dubluri şi pentru imagini generate pe computer. Specialiştii în această tehnologie se vor baza pe scenele deja turnate, pentru a "împrumuta" dublurilor chipul starului decedat, cu ajutorul graficii digitalizate. Nu este pentru prima oară când o astfel de decizie este luată în istoria cinema-ului. Pentru filmul Gladiator", producătorii au folosit aceleaşi mijloace atunci când actorul Oliver Reed a murit brusc, într-un bar. Chipul actorului defunct a fost lipit pe peliculă în momentul morţii personajului său, Proximo, interpretat de o dublură.

Moartea actorului Paul Walker a dus la o nouă alegere pentru producătorii francizei "Fast & furious". Regizorul James Wan şi scenaristul Chris Morgan au decis că Brian O`Conner - personajul jucat de Paul Walker - nu moare la sfârşitul filmului, ci se pensionează, retrăgându-se din lumea curselor auto. Această alegere implică rescrierea câtorva scene şi turnarea acestora.

Filmările de la "Furios şi iute 7" au fost întrerupte în decembrie 2013. Ele vor fi reluate la sfârşitul lunii aprilie, în Abu Dhabi.

Paul Walker şi prietenul său, Roger Rodas, au murit pe 30 noiembrie 2013, după ce automobilul Porsche GT Carrera în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Automobilul era condus de Roger Rodas, fost pilot de curse şi partener de afaceri al actorului american.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și