”Obiectivul principal al acestui Consiliu Județean a fost, încă de la începutul mandatului, acela de a reabilita rețeaua de drumuri județene din Maramureș, dat fiind faptul că, în 27 de ani, s-au reabilitat doar 56 de km de drum. Avem șase tronsoane de drum județean care intră în reabilitare, unele intră în șantier luna viitoare, altele în două luni, însă în acest an se va începe execuția la toate cele șase tronsoane și în maximum doi ani trebuie să fie finalizate. Și am început să gândim noile proiecte pe viitoarele scheme de finanțare apărute pentru administrațiile locale, în special pe Fondul de Dezvoltare și Investiții aprobat prin Ordonanța 114.

Am aprobat indicatori tehnico-economici în ședința trecută, iar acum putem depune cererile de finanțare către Comisia de Prognoză pentru noile tronsoane de drum, unele propuse pentru reabilitare, altele pentru covoare asfaltice. Proiectul de covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene în județul Maramureș înseamnă o investiție de 85 de milioane de lei plus TVA, rezultând un total de 102 milioane de lei, în trei etape”, a explicat Gabriel Zetea.

Planul autorităților județene este acela ca în anul 2019 să se solicite un necesar de 42 de milioane de lei, în anul 2020, în etapa a doua, se vor cere 25 de milioane de lei, iar în ultima etapă, în anul 2021, suma necesară este de 34 de milioane de lei.

„În ceea ce privește reabilitări pe drumuri județene, sunt patru tronsoane de drum județean, două în sudul județului și două în nordul județului, deoarece încercăm să menținem un echilibru în Maramureșul Istoric și zona de sud, necesarul de finanțare fiind de 200 de miloane de lei”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Citește și

loading...