„Spaţiul de cazare nu avea aviz de funcţionare pe componenta de bucătărie. De aceea, decizia a fost de închidere a pensiunii pe termen nedeterminat până la momentul în care vom primi rezultatele de laborator din Bucureşti”, a precizat Rareş Pop, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Salmonella de grup C în pulpa de pui

Potrivit responsabililor, produsul contaminat a fost pulpa de pui dezosată. „E o etapă preliminară. S-a descoperit că pulpea de pui dezoasată, cumparată dintr-un supermarket, avea salmonella de grup C. În acest moment, aşteptăm rezultatele de la Institutul de Medicină Veterinară din Bucureşti, care să confirme specia. E foarte important să aşteptăm rezultatul analizelor, pentru că determinarea speciei ne va ajuta să stabilim sursa. Vom corobora rezultatele cu cele de la DSP. De regulă, durează cam o săptămână să ajungă rezultatele de la expertiză. Vom acorda apoi sancţiunile necesare, imediat ce vom afla cine se face vinovat pentru întreaga situaţie”, a explicat Vasile Pop, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş. Potrivit unor surse, autorităţile ar putea retrage de pe piaţă marfa cu probleme.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și