„Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Clubul Copiilor este amplasat pe linia de hotar, în imediata apropierea a locuinţei noastre. Din cauza stării de degradare, a vechimii acestuia, peste 100 de ani, şi a înălţimii zidului situat pe mejdă şi reţinând faptul că imobilul nu a fost consolidat niciodată, ci doar zugrăvit în repetate rânduri, zidul se poate surpa oricând, astfel imobilul reprezintă un factor de risc major la siguranţa familiei noastre, precum şi a copiilor care frecventează Clubul. Fundaţia imobilului este construită din piatră de râu având o structură moale. În ciuda repetatelor demersuri făcute de noi la forurile competente, nu s-a făcut nimic. Poate se aşteaptă să se întâmple o nenorocire ca să se intervină pentru a se pune capăt acestei situaţii neplăcute”, a spus Niţa Grigor.

Cele afirmate de vecini sunt confirmate de către Inspectoratul Regional în Construcţii Nord-Vest, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Maramureş, care în urma expertizării clădirii, în Adresa nr. 48268 din 07.12.2015 menţionează:

„În urma expertizării clădirii situate în Sighetu Marmaţiei, strada Gheorghe Doja, nr. 46, în care funcţionează Clubul Copiilor s-a constatat că sistemul structural al clădirii este afectat, iar pentru funcţionarea activităţii chiar şi pentru o perioadă de timp limitat se impun intervenţii reparatorii ca să se asigure stabilitatea clădirii.

Cu toate eforturile depuse atât de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, cât şi de Clubul Copiilor, nu s-a reuşit identificarea şi strângerea fondurilor necesare.

Ca urmare, analizând concluziile expertizei, faptul că nu au fost realizate lucrările de intervenţie propuse pentru refacerea stabilităţii construcţiei, iar în prezent în clădire îşi desfăşoară activitatea un număr mare de copii, Inspectoratul Regional în Construcţii Nord-Vest a solicitat Primăriei Sighetu Marmaţiei ca, în calitate de proprietar, să analizeze situaţia în raport cu prevederile art. 7, alin. 17 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările ulterioare şi, de asemenea, să aibă în vedere neutralizarea imobilului în cauză, în scopul prevenirii producerii de accidente”.

În pofida acestor recomandări nu s-a făcut acest lucru, deşi există oricâd riscul producerii unui eveniment nefericit.

Liviu ȘIMAN - InfoMM.ro


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și