"Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele", cam asa arata viziunea despre viata a unui elev, care ne explica practic "evolutia" verbului.
"O secventa temporala este cand omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secventa spatiala si daca punea o muzica era o secventa auditiva" e perla unui alt tanar care spera sa ia BAC-ul in 2014.
Si, pentru ca bomboana pe coliva sperantei sa fie completa, un elev ne explica cum sta treaba cu osul in vremurile noastre.
"O expresie moderna cu cuvantul "os" este "i-os". I vine de la internet", a scris elevul, facand aluzie la sistemul iOS al Apple. Unde i-ul vine de fapt de la iPhone :)
"Rolul cratimei e sa arate mai frumos pe hartie expresia. Daca era sa scriem "sin semne", era prea inghesuit"
"Doua motive literare sunt ca scriitorul e talentat si ca n-are servici, asa ca scrie si vinde romanele."
"Rolul interogatiilor retorice e sa-ti raspunda cineva cand nu stii unele lucruri. Doar ca nu te aude nimeni, intrebarea e doar de design. "
"Elementele de prozodie nu exista, pentru ca ne-ati cerut o poezie, nu o proza. "
"Solicit comisiei sa ia in calcul ca acest subiect este o capcana si sa ii ajute pe elevi sa nu cadem in ea. "
"Straniu- sinonim uschit"
"Laitmotivul operei lui Arghezi este copilaria, cu veselie si jocuri. Jocuri in poienite, ca pe vremea lui, nu online, ca acum. "
"As vrea sa comentez, dar nu stiu ce inseamna talazurile. Consider ca la romana puteam fi lasati cu dictionare si la matematica cu calculator. In alte tari asa e. "
"Propozitie cu expresia os: Cand i-am zis ca imi trebuie mai multi bani de buzunar, tata mi-a spus ca ofticosu roade osu."
"In poezia "Leoaica tanara iubirea" autorul vede dragostea asa nelinistita si agitata ca un animal fioros inainte sa se repeada la prada lui"

"Verbele la imperfect sunt imprumutate de poeti de la olteni ca ei spun cu invatai, fusei, mancai. Si au impresia ca sunt mai smecheri daca le scriu in textele lor."

"Nu inteleg de ce avem poezie cand toti copiii au zis ca nu le place poezia. Doar asa ca sa luam note mici"

"Daca as putea sa imi scriu punctul de vedere si sa fiu sincer cu aceste activitati de indrumare a lecturii elevilor as spune ca ele nu au niciun rost pentru ca oricum nu mai citeste nimeni carti. Toti preferam sa ne jucam jocul ala cu pasarile pe telefon (nu pot sa i dau numele ca se considera reclama)"

"Promovarea stilului de viata sanatos este asa ca sa mai faca unii niste bani, dar eu cred ca esti sanatos cand mananci ce iti place. Mai repede ma imbolnavesc cand mananc ceva ce nu-mi place decat o shaorma"

“Cãtãlin a luat-o în luntre pe Cãtãlina si s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafãrului care era gelos”.

“Luceafãrul nu le dãdea pace celor doi si tot le bãga bete în roate, dar pânã la urmã s-a vãzut ca iubirea învinge, iar Luceafãrul si-a vãzut de treaba lui”. Alt elev, impresionat de agresivitatea leoaicei din poezia “Leoaicã tânãrã, iubirea” scrisã de Nichita Stãnescu, a spus cã “aceastã leoaicã l-a muscat pe poet atât de tare de fatã, încât i-a rãmas cicatrice”.

“În romanul «Ion» scris de Tudor Arghezi, este vorba despre povestea unor oameni de la tarã care…”

“Lapona Enigel era prea frumoasã în comparatie cu Riga Crypto, care era mic, alb si chel”.

“Tinerii din ziua de azi suferã de obezitate sau alte boli din cauza subnutritiei deoarece ei mãnâncã numai la fastfood-uri sau nu se alimenteaza corect”.

Nici comentarea titlului nu a scãpat fãrã o analizã “serioasã” din partea unui elev: “Titlul operei poate fi interpretat din punct de vedere astronomic precum o stea aproape de pãmânt, foarte strãlucitoare care poate fi vãzutã cu ochiul liber”. “Luceafãr blând vede-te-as mort” este una dintre imaginile vizuale din începutul poeziei, în conceptia altui elev.


Preluare: StirileProTv.ro, Romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și