Vineri, 21 octombrie, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni sau de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut, pentru neacordarea priorităţii de trecere, opt permise de conducere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 21.500 de lei.

În cadrul altor activităţi desfăşurate sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri au acordat o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de nerespectarea limitei legale de viteză. Dintre cele 54 de sancţiuni aplicate, 31 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 17.000 de lei.

Alte 49 de sancţiuni au fost aplicate în cadrul unor acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor de circulaţie în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Şoferii care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de peste 21.000 de lei.

“Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo, să acorde o atenţie sporită pietonilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Tatuaje Sighet

Citește și

loading...