Din acestea, medicii, asistenții și paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 132 intervenții, iar pompierii — 9. Din totalul acțiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe — 125, au fost ajutor medical de urgență, 6—asistență persoane și 1—descarcerare. Media acțiunilor a fost de circa 19 pe zi. Cele mai multe intervenții au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare—61, urmate de cele ale paramedicilor stațiilor S.M.U.R.D. Fărcașa — 28, S.M.U.R.D. Vișeu de Sus — 16, S.M.U.R.D. Sighetu Marmației — 9, S.M.U.R.D. Târgu Lăpuș — 7, S.M.U.R.D. Borșa — 6 și S.M.U.R.D. Bogdan Vodă—5.

Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureșeni au executat 9 intervenții, din care câte 2—incendii și alte intervenții, 1—transport de apă și 4—întors din drum. Media acțiunilor a fost de circa 1 pe zi. Cele mai multe intervenții au fost executate de Detașamentul de Pompieri "Căpitan Marchiș Adrian" Baia Mare — 4, Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației — 3 și Punctul de lucru Șomcuta Mare — 2 intervenții.

De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureș a executat în total 964 de intervenții, cu o medie de circa 18 pe zi. Din total, acțiunile pe linie de pompieri au ajuns la 121 adică o medie de aproximativ 2 pe zi, iar cel al acțiunilor S.M.U.R.D. la 843, cu o medie de circa 15 pe zi.

Și specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș au avut activitate susținută în ultima săptămână. Ei au efectuat 15 controale din care 11—la instituții și câte 2 la localități, respectiv la Servicii Private pentru Situații de Urgență. Personalul Inspecției a constatat 8 de deficiențe, din care 2 a fost soluționate pe timpul controalelor. S-au aplicat 16 sancțiuni constând din tot atâtea avertismente. În perioada analizată, au fost primite 5 cereri de aviz și 1 de autorizație de securitate la incendiu. Au fost emise 1 aviz și 2 autorizații de securitate la incendiu și respinse câte 2 cereri de aviz, respectiv autorizație de securitate la incendiu.

În perioada analizată, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat 6 exerciții de alarmare cu 2 Servicii Private pentru Situații de Urgență din județ. În aceeași perioadă, s-au desfășurat 5 activități de informare preventivă, în cadrul Campaniei Naționale de Informare și Sensibilizare ,,Vreau să fiu Voluntar", respectiv în cadrul Campaniilor Naționale de Informare Preventivă: "F.O.C.—Flăcările Omoară Copii" (etapa a II-a) și "R.I.S.C. — Renunță, Improvizațiile Sunt Catastrofale".

Compartimentul Informare și Relații Publice,

Plt.adj.șef Cornel Băbuț

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și