"Piața de smartphone-uri din România, din punctul meu de vedere, va ajunge, la sfârșitul anului 2013, la 1,5 milioane de unități, deși alte estimări vorbesc despre două milioane de unități", a afirmat Nodea.

Potrivit reprezentantului companiei producătoare de telefoane inteligente, piața terminalelor din categoria "mid-range" este mult mai dezvoltată decât cea a telefoanelor premium, iar vânzările HTC One pe plan local s-au dublat, în acest an, comparativ cu anul anterior.

"Vânzările HTC One s-au dublat în 2013 față de gama anterioară — One X. Piața din România este una destul de atipică, mai ales pe segmentul telefoanelor dual-SIM. În plus, telefoanele din segmentul mid-range au un plus la vânzări în fața celor premium, cum este și normal", a explicat oficialul HTC.

Producătorul de smarthone-uri HTC a prezentat, marți, în cadrul unui eveniment de lansare, familia de telefoane inteligente, alături de trofeul Europa League, competiție sportivă în care compania este partener.

Gama de telefoane cuprinde modelele: HTC One DS, HTC One Mini și HTC One Max.

Conform informațiilor producătorilor, HTC One DS (dual-SIM) va fi disponibil în magazinele din România cel târziu la începutul lunii noiembrie, în timp ce HTC One Max va ajunge la raft în maximum o lună, la un preț care, cel mai probabil, va porni de la 3.000 de lei.

Producătorul de terminale mobile smartphone HTC a anunțat, la jumătatea lunii iulie a.c., lansarea locală a modelului HTC One mini, o versiune compactă a modelului vârf de gamă HTC One. Modelul este disponibil la nivel global începând din luna septembrie.

Noul model completează familia de telefoane inteligente, beneficiind de HTC BlinkFeed, HTC Zoe, HTC BoomSound și de un ecran de 4,3 inci, cu un procesor dual-core puternic, de 1,4 Ghz. Totodată, rulează cea mai recentă versiune de Android cu HTC Sense.

Taiwanezii de la HTC au început să producă telefoane mobile sub propria marcă în anul 2006, iar patru ani mai târziu compania a devenit cel mai mare producător de smartphones care utilizează sistemul de operare Android din SUA, cu o cotă de piață de 11,8%.

La începutul anului 2012, HTC a pierdut poziția de top în SUA, în favoarea rivalului sud-coreean Samsun

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet