„În ultimele 24 de ore la nivelul întregi țări nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Peste 25.000 de angajați ai MAI au asigurat măsurile de ordine publică cu ocazia Paștelui Catolic. Pentru menținerea unui nivel ridicat de siguranță publică, în ultimele 24 de ore, MAI a avut în teren peste 4.500 de patrule de poliție sau patrule mixte, alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră. De asemenea, au fost dispuse în misiune mai multe echipaje de poliție rutieră, iar pompierii au fost pregătiți pentru orice situații care ar fi impus intervenția acestora”, informează MAI.

Potrivit sursei citate, principalele misiuni ale angajaților au vizat prevenirea infracționalității și asigurarea ordinii publice îndeosebi în preajma celor aproximativ 1.000 de lăcașuri de cult unde sâmbătă seara a fost oficiată slujba de Înviere.

„La aceste manifestări religioase nu au fost înregistrate evenimente deosebite”, precizează MAI.

Totodată, adaugă sursa citată, în zilele de vineri și sâmbătă, prezența unui efectiv sporit de ordine publică a condus la prinderea în flagrant a 134 autori de infracțiuni și depistarea a 17 urmăriți național și opt urmăriți internațional.

În ultimele 24 de ore pompierii și paramedicii SMURD au intervenit la 913 urgențe medicale, în șapte cazuri fiind utilizate elicopterele Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Citește și

loading...