În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au confiscat peste 50 mc material lemnos transportat ilegal şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 14 000 de lei.

În noaptea de 06/07 noiembrie a.c., la ora 02.15, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe DE 58, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că valabilitatea poliţei de răspundere civilă auto a autoutilitarei era expirată iar lemnul, peste 17 mc de esenţă molid, era transportat ilegal. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12 000 de lei.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 08.00, poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control pe strada Victoriei din Borşa, au oprit pentru verificări un autovehicul care transporta material lemnos. La volanul autovehiculului, poliţiştii au identificat un bărbat din localitate, care nu a putut prezenta documentele legale pentru lemnul transportat. Astfel, cei peste 24 mc de lemn, de esenţă răşinoase, au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2 000 de lei.

Tot sâmbătă, pe strada 22 Decembrie din Borşa poliţiştii au identificat un bărbat din localitate care transporta ilegal peste 9 mc lemn. Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată iar şoferul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2001.

Citește și

Comentarii