Ini╚Ťial, Curtea de Apel Bucure╚Öti i-a dat c├ó╚Ötig de cauz─â lui Petre Roman ╚Öi a hot─âr├ót ├«n aprilie 2016 anularea raportului de constatare prin care fostul deputat a fost declarat de ANI ├«n stare de incompatibilitate.

Decizia Cur╚Ťii de Apel Bucure╚Öti a fost ├«ns─â anulat─â de ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie, care a admis joi recursul ANI ╚Öi a decis c─â Petre Roman a depus prea t├órziu ac╚Ťiunea ├«n instan╚Ť─â.

ÔÇťAdmite recursul declarat de p├ór├óta Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Integritate ├«mpotriva sentin╚Ťei civile nr. 1.390 din 22 aprilie 2016 a Cur╚Ťii de Apel Bucure╚Öti ÔÇö Sec╚Ťia a VIII-a contencios administrativ ╚Öi fiscal. Caseaz─â sentin╚Ťa civil─â recurat─â ╚Öi rejudec├ónd: Admite excep╚Ťia tardivit─â╚Ťii formul─ârii contesta╚Ťiei, invocat─â de p├ór├ót─â prin ├«nt├ómpinare.

Respinge contesta╚Ťia formulat─â de reclamantul Petre Roman ├«mpotriva Raportului de evaluare nr.10.447/G/II/12.03.2014 ├«ntocmit de p├ór├óta Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Integritate, ca tardiv formulat─â. Definitiv─âÔÇŁ, se arat─â ├«n decizia instan╚Ťei supreme.

├Än martie 2014, ANI a anun╚Ťat c─â Petre Roman se afla ├«n stare de incompatibilitate ├«ncep├ónd cu data de 20 decembrie 2012, ├«ntruc├ót de╚Ťinea, simultan, func╚Ťia de deputat ╚Öi calitatea de persoan─â fizic─â autorizat─â.

Ini╚Ťial, Petre Roman a contestat raportul ├«ntocmit de ANI, ├«ns─â a gre╚Öit instan╚Ťa unde trebuia s─â deschid─â procesul. Astfel, el a depus contesta╚Ťie la Tribunalul Bucure╚Öti, ├«n aprilie 2014, ├«ns─â ac╚Ťiunea sa a fost respins─â, deoarece instan╚Ťa competent─â era Curtea de Apel Bucure╚Öti.

├Än consecin╚Ť─â, ANI a cerut Camerei Deputa╚Ťilor revocarea din func╚Ťie a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat ├«n stare de incompatibilitate a r─âmas definitiv, dup─â ce nu a fost contestat ├«n termenul prev─âzut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputa╚Ťilor a luat act de ├«ncetarea mandatului deputatului Petre Roman.

Ulterior, Petre Roman a depus o nou─â contesta╚Ťie la Curtea de Apel Bucure╚Öti, de data asta av├ónd c├ó╚Ötig de cauz─â. ├Än final, el a pierdut ├«n recurs procesul cu ANI la ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie.

Citește și

loading...