Pe scurt, medicul de peste 75 de ani tine o bucata de teren mare in mijlocul satului, cât un teren de handbal, ba a depus acte sa-l cumpere de la Administratia Domeniilor Statului, in timp ce primaria comunei e in pericol sa fie scoasa din actualul sediu, cerut la retrocedare de Asociatia Composesorala!

"Agentia pentru Domeniile Statului a preluat cabinetele veterinare de la primarii, dar cu tot cu terenul central. Medicul are casa facuta pe terenul acela. Acum, cere prin lege sa i se vânda terenul cu constructiile. Sunt sase hotarâri de guvern, ordonante de urgenta si legi care au dus aici, de la Legea 387/2005, prin care li se da drept medicilor veterinari sa cumpere cabinetele si terenurile de la ADS, spre deosebire de medicii umani, care au nevoie de acordul Consiliului Local. Au fost legi cu dedicatie, ca sa fie bine, sa iasa ei bine! Problema la noi este ca medicul are 75 de ani, e pensionar de peste zece ani! Noi am tot asteptat sa ne vina medic tânar. Eu cunosc 20-30 de cazuri in sat cu animale care au murit in urma interventiei lui, de la cal la porc la vitei! Iar DSV nu se scap ade el pentru ca toate prestarile de servicii sunt date prin Colegiul Medicilor Veterinari, care sunt o casta! Acum, satenii vor sa se revolte, sa mearga cu autobuze la prefectura, sa li se faca dreptate. Noi am tinut corespondente cu ADS, am aflat astfel ca are depusa intentie de cumparare, dar dupa lege el trebuie sa profeseze si sa nu schimbe destinatia vreme de zece ani. Care zece ani?? Are 76 deja!" spune primarul Ioan Petrovai, secondat de secretarul primariei Petrova si de alti functionari.

Autoritatea locala a lansat propunerea sa se dea acel teren cu constructiile vechi primariei, sa faca acolo un sediu nou de primarie, cel actual fiind in centrul unui litigiu si a unei cereri de retrocedare din partea Asociatiei Composesorale. |n schimbul terenului de vizavi de actuala ptimarie, autoritatea locala se angaja sa construiasca un alt cabinet veterinar, cu locuinta si cu sala de tratament pentru animale. Raspunsul care a venit, sec, a fost sa isi adune bani primaria si sa cumpere ei locatia, dar nu de la ADS, ci de la medicul veterinar, dupa ce cumpara el!|n discutie sunt 23 de ari de teren, din care, interesant, in acte apar ba 11,6, ba mai mult.

"Va fi revolta in Petrova, ca-n 1989. Noi am fost primii la Revolutie, asa vom fi si acum, primii. Daca altii accepta, sa se dea teren si constructii facute de sateni odinioara, sa le ia cineva care apoi sa facacu ele ce vrea, noi nu acceptam. Sa initieze Consiliul Judetean sau Prefectura o initiativa pentru schimbarea legii, pentru ca e nedreapta!". incheie primarul Ioan Petrovai.

Citește și

Comentarii