La acţiunea de reţinere a celor în cauză a participat şi un echipaj canin, câinele de intervenţie Nyg fiind un real sprijin pentru poliţiştii de frontieră în momentul în care contrabandiştii nu s-au supus somaţiilor şi au încercat să fugă.

O patrulă a poliției de frontieră, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, azi noapte, în jurul orei 00.40, cinci persoane care transportau, de la frontiera de stat către localitatea Teceul Mic, jud. Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră i-au supravegheat pe cei cinci bărbaţi, timp în care la fața locului a fost solicitat sprijinul unei echipe de intervenție care a intrat în dispozitiv însoțită de câinele poliţist Nyg.

În momentul în care echipajele poliției de frontieră au acţionat pentru reținerea celor în cauză, bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale şi au încercat să fugă, însă cu ajutorul câinelui de serviciu a fost reţinut imediat un cetățean român, Ioan D., de 33 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Totodată, la aproximativ 100 m, tot cu ajutorul echipajului canin, au fost depistate și celelalte patru persoane, care au fost identificate ca fiind cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 16 și 21 ani.

La locul producerii evenimentului, au fost descoperite 15 colete pline cu ţigări care au fost duse, împreună cu cei cinci bărbați, la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 66.600 lei.

Cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet