Nu spunem nimic nou prin faptul că în politica românească este corupţie iar cei mai mulţi dintre politicieni sunt corupţi. Aici vorbim de oameni importanţi cu averi impresionante, dar care niciodată nu au explicat cum au ajuns să deţină averile respective. Milioane de euro ies zilnic din ţară, bine adăpostite prin diferite conturi în Elveţia sau prin alte paradisuri fiscale. Cei mai mulţi derulează aceste afaceri oarecum la umbră, mai ascuns de ochii publicului.

Există însă şi situaţii când politicienii joacă cu corupţia pe masă. Acest lucru îl practică atunci când se cred invincibili şi atotputernici. Un exemplu în acest sens este şi PNL Maramureş. Duminica aceasta au avut loc alegeri interne pentru şefia TNL (Tineretul naţional liberal) Maramureş, locul fiind vacantat prin plecarea lui Alexandru Oros în toamna trecută. Tinerii liberali l-au ales lider al TNL pe Andrei Hoban, fiul penelistului Ioan Hoban. Ioan Hoban a fost unul dintre liderii importanţi ai PNL Maramureş o lungă perioadă de timp, ocupând totodată şi fotoliul de deputat din partea acestui partid.

Liberalul Ioan Hoban, politican cu ştate vechi, s-a ocupat nu doar de politică, ci şi de furtişaguri. Acesta a dat o ţeapă municipiului Baia Mare în sumă de peste 650.000 euro, fiind condamnat în acest sens de către justiţie la 3 ani de închisoare, din păcate doar cu suspendare. După condamnare, infractorul Hoban nu se dă în lături din politică şi nici pe mai marii jucători ai PNL nu îi interesează să cureţe partidul de penali. Ba mai mult, să îi facă pe plac mahărului Hoban, care învârte cam tot ce se mişcă prin PNL Maramureş, i-au propuslat beizadeaua în vara trecută în funcţia de consilier judeţean, iar acum l-au numit pe acesta la şefia TNL a judeţului. Asta da luptă anti-corupţie, practicată la nivelul PNL, cel puţin în Maramureş.

Cine este Andrei Hoban? În afară de a fi fiul infractorului Ioan Hoban, Andrei este un fel de ospătar-patron, precum în fotbal există noţiunea de antrenor-jucător (pe contul lui de FaceBOOK acesta scrie că lucrează la Hotel Rivulus în Baia Mare, fără a specifica funcţia; băimărenii zic că a fost ospătar într-o vreme acolo). Infractorul Ioan Hoban a fost condamnat la închisoare pentru ceva afaceri cu terenuri în municipiul Baia Mare. Acesta a transferat terenul obţinut fraudulos pe numele celor doi copii ai săi, în speranţa că astfel afacerea nu va putea fi urmărită, dar s-a înşelat, fiind condamnat de justiţie.

Cazul condamnării lui Ioan Hoban seamănă perfect cu afacerea retrocedărilor de terenuri, derulată de primarul TIR-ist al Sighetului, Ovidiu Nemeş (sursa: ziarul Caţavencii, 17 aprilie 2013). Persoane din anturajul primarului zic că TIR-istul are toate şansele să nu îşi încheie mandatul la primărie, ci la mititica, iar TIR-istul îşi pregăteşte un succesor, pentru orice eventualitate. Sursele noastre ne spun că numele vehiculat pentru a-l succeda pe Ovidiu Nemeş la primărie ar fi actualul director MaraNord, dl. Ioan Şuştic. Această informaţie este doar la nivel de bârfă deocamdată însă, în cazul eventualei condamnări a lui Ovidiu Nemeş, vom vedea dacă este adevărată sau nu. Mai mult, foarte mulţi membri ai PNL Sighet sunt supăraţi pentru că sunt ignoraţi, aproape toate deciziile sunt luate direct de TIR-ist împreună cu un grup restrâns de aplaudaci ai acestuia, fără a fi măcar consultaţi.

Oare Crin Antonescu ştie de condamnarea de către justiţie a lui Hoban şi îl susţine în continuare, aşa cum reiese din poza articolului? De ce ne-am aştepta ca PNL Maramureş să îşi cureţe propriul partid de corupţi, când TIR-istul din Sighet intenţionează să preia conducerea PNL Maramureş, având şanse destul de mari să o obţină, acum că primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş a fost înlăturat de penalii PNL din partid.

Romania, Country of Fish! Adică Ţara lui Peşte.

(în foto: Andrei Hoban, Crin Antonescu şi Ioan Hoban)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și