Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noștri au identificat în zona de frontieră Gura Ricii, pe un drum forestier, pe raza localității Poienile de sub Munte, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, despre care existau suspiciuni că ar fi folosit în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Ştefan C. de 20 ani, iar în calitate de pasageri Alexandru A. de 24 de ani şi D. V. de 16 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au descoperit în portbagajul maşinii patru colete cu țigări, dintre care unul ascuns în spaţiul destinat pentru roata de rezervă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei persoane şi a autovehiculului la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 1.930 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 17.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul, în valoare de 4.300 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

-----------------------------------

În dimineața zilei de 10 august a.c. poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme, marca BMW, care transportau 770 pachete ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

În primul autoturism, ţigările erau ascunse în spătarele scaunelor, în cotiere şi în două spaţii special amenajate în semiaripile faţă ale unui autoturism, iar în cel de-al doilea într-un spaţiu special amenajat în
airbag.

Conducătorii auto, Andrii T. de 24 de ani şi Petro C,. în vârstă de 25 de ani, ambii cetăţeni ucraineni, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cele două autoturisme marca BMW, în valoare de 25.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, deoarece aveau spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

De asemenea, polițiștii de frontieră au luat față de cei doi cetățeni ucraineni măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 10.08.2016.

Citește și

loading...