Astfel, în perioada 06-07 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J Maramureş au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 152 abateri ce au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002. De asemenea, în baza neregulilor constatate, poliţiştii au dispus, ca măsură complementară, reţinerea a 24 permise de conducere.

Şase conducători auto sunt cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, majoritatea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condiţiile de drum, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Citește și

Comentarii