Având în vedere că principalele cauze care au dus la producerea de evenimente rutiere grave sunt viteza excesivă şi neadaptarea la condiţiile de drum, a fost organizată o acţiune pe linia combaterii acestor cauze. Cele 15 aparate radar din dotarea politiei maramureşene au fost amplasate în sistem cascadă, pe tronsoanele de drum cu risc major în producerea accidentelor rutiere.

Poliţiştii au constatat 192 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare de 45.290 lei. Totodată au fost reţinute şase permise de conducere pentru depăşirea vitezei maxime admise cu mai mult de 50 km/h şi opt certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi alte neajunsuri.

Au fost depistaţi doi conducători auto în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. In aceste situaţii au fost întocmite dosare penale, cei doi riscând închisoare de la unu la cinci ani.

Şi poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au desfăşurat ieri, între orele 07.00 – 21.00, o acţiune pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanţii la traficul rutier.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 9500 lei, au reţinut în vederea suspendării cinci permise de conducere pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului şi au ridicat un certificat de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și