„Un exemplu de solidaritate și mobilizare au oferit sătenii din Trestia, care au pus mână de la mână și și-au construit singuri un drum. Este vorba de un drum de interes local, care face legătura între Trestia, Bloaja și Ciocotiș, în zona ”Piatra Săpată”. Pentru că n-au primit niciun fel de sprijin din partea autorităților, deși au solicitat în repetate rânduri, 90 de familii au adunat bani și au cumpărat plasă sudată și trei cife de beton și s-au apucat de lucru. Ieri, au construit în prima etapă 56 m de drum betonat, cu o lățime de 3 m și un strat de beton de 15 cm. Fostul primar al comunei Cernești, Nelu Șovre, cel care a coordonat lucrările, povestește că, de multă vreme, în acea zonă, extrem de circulată de locuitorii care au terenuri și pădure în apropiere, existau probleme mai ales când ploua.”

Articolul continuӑ: „...cetăţenii din Trestia sunt prinşi la mijloc în războiul orgoliilor consilierilor locali. Aceasta pentru că, aşa cum afirmă fostul primar, consilierii PNL s-au opus aprobării fondurilor pentru realizarea acestui drum”.
(sursa: https://www.directmm.ro/comunitate/teritoriu/exasperati-de-orgoliile-sterile-ale-consilierilor-locali-si-au-facut-singuri-un-drum-betonat-galerie-foto/#gallery[2]/0/)

Cu drumurile bune stӑm prost. Cu politicienii (sau ce se cred ei cӑ sunt), stӑm bine. Stӑm bine ca numӑr care apasӑ pe capetele noastre. Cu implicarea lor în viaţa noastrӑ, stӑm prost. Asta vedem şi noi prin Maramureşul voievozilor. Dincolo de Gutin se vede interes din partea autoritӑţilor. O plimbare prin Baia Mare e cel mai bun argument pentru afirmaţia mea. Pe la noi prin Sighet...

Sӑtui, prea sӑtui de promisiunile aleşilor, locuitorii satului Trestia au început sӑ-şi construiascӑ singuri drumul de care au nevoie. Bravo lor! Câteva date suplimentare despre localitate. Satul Trestia, alӑturi de Cerneşti, Brebeni, Ciocotiş, Fânaţe, Izvoarele, Mӑgureni, face parte din comuna Cerneşti, care în 2011 avea 3741 locuitori, aproape 94% fiind români.
Consiliul local are 6 fruntaşi PNL, 5 fruntaşi PSD, 1 fruntaş PER, 1 PALD şi un primar din partea PNL.

Fruntaşi cred ei cӑ sunt...În realitate, fruntaşii satului sunt ceilalţi locuitori, care s-au gospodӑrit singuri, fӑrӑ aprobӑri, fӑrӑ acte semnate şi ştampilate, dar cu banii lor.

Iatӑ de ce e din ce în ce mai clar cӑ politica-i „o frazӑ de dânşii inventatӑ / ca cu a ei putere sӑ vӑ aplece-n jug”.

Politichienii noştri...Unii care vor (îl citez din nou pe Eminescu) „Averea sӑ le aperi, mӑrirea ş-a lor bine / Ei braţul tӑu înarmӑ ca sӑ loveşti în tine, / Şi pe voi contra voastrӑ la luptӑ ei vӑ mân.”
Peste doi ani, cei care au sunat la uşa mea stând în formaţie de ciorchine pe scӑrile blocului, zâmbind larg şi înmânându-mi un caiet electoral care s-a dovedit mai apoi a fi plin de minciuni, ar face bine sӑ se ascundӑ. Poate chiar prin gropile care vor mai creşte, sau prin tufişurile lӑsate sӑ se dezvolte în mod natural.

P.S. Ce nume predestinat are localitatea asta care-i de toatӑ isprava! Trestia se îndoaie, dar se rupe greu!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și