Astfel, Curtea de Apel Cluj a condamnat agentul de poliţie din cadrul I.P.J. Maramureş, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, medicul de gardă, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, respectiv asistentul medical pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea este definitivă. Cei trei au fost trimişi în judecată la data de 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

„În sarcina poliţistului s-a reţinut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de agent de poliţie cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, în incinta unei unităţi medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

Suspectul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care poliţistul a consimţit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) şi nu de la persoana care a săvârşit fapta.

Totodată, poliţistul a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia. În cauză, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au fost delegaţi să desfăşoare numeroase activităţi procedurale în vederea probării întregii activităţi infracţionale”!, precizează instanța.

Citește și

loading...