In acest sens, Politia de Frontiera a luat toate masurile necesare astfel incat traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontiera sa se desfasoare in conditii normale. Au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de iesire sau intrare in tara, dupa caz, in limita configuratiei si a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, in punctele de trecere a frontierei si in zona de competenta.

De asemenea, reamintim persoanelor interesate sa calatoreasca in Bulgaria in aceasta perioada ca, in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania efectueaza lucrari de reabilitarea a podului Giurgiu-Ruse. Ca urmare a acestui fapt, circulatia pe pod se desfasoara alternativ, pe o singura banda, iar dirijarea circulatiei se realizeaza semaforizat, ceea ce poate determina aparitia unor aglomerari si timpi de asteptare.

Recomandari:

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Reamintim ca pentru a veni in sprijinul participantilor la trafic, Politia de Frontiera Romana a dezvoltat o aplicatie on-line, disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afisate pot suferi modificari in functie de dinamica traficului in punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de asteptare pentru efectuarea controlului de frontiera va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere si va fi actualizat in aplicatia respectiva.

In conditiile in care, conform estimarilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria si R Moldova, reamintim punctele de frontiera existente la aceste granite:

Pe frontiera romano-ungara:

pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad - Kiszombor;

pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nadlac - Nagylak;
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota;
P.T.F. Turnu - Batonnya;
P.T.F. Varsand - Gyula.
pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Salonta - Mehkerek;
P.T.F. Bors - Artand;
P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
P.T.F. Sacuieni - Letavertes.
pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Urziceni - Vallaj;
P.T.F. Petea - Csengersima.
Pe frontiera romano-bulgara:

pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu- Ruse.

pe raza jud. Constanta:
P.T.F. Vama Veche;
P.T.F. Ostrov - Silistra;
P.T.F. Negru Voda-Kardam.
pe raza jud. Dolj:
P.T.F. Bechet-Orjahovo;
P.T.F. Calafat-Vidin.
Pe frontiera romano-moldoveana:

pe raza jud. Galati:
P.T.F. Oancea-Cahul;
P.T.F. Galati-Giurgiulesti.
pe raza jud. Vaslui: P.T.F. Albita-Leuseni.
pe raza jud. Iasi: P.T.F. Sculeni-Sculeni.
pe raza jud. Botosani:
P.T.F. Radauti - Prut-Lipcani;
P.T.F. Stinca-Costesti.
Verificari sistematice la frontiera

Reamintim ca Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari sistematice cetatenilor din state membre UE si non-UE care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale.

Scopul acestor masuri este prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.

In acest sens, apelam la intelegerea celor care tranziteaza frontiera in aceasta perioada si precizam ca au fost dispuse toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si ca depunem toate eforturile in vederea asigurarii unui echilibru intre securitatea cetatenilor si fluenta traficului de calatori.

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet