Iată de ce activitățile educative pentru prevenirea consumului de droguri trebuie să înceapă încă din anii de gimnaziu. Astfel că, ieri, 03 mai, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiștii antidrog ai C.P.E.C.A Maramureș s-au întâlnit cu elevii unei clase de gimnaziu din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Polițiștii au evidențiat pericolele pe care drogurile de risc și cele de mare risc le pot avea asupra vieții și sănătății consumatorilor, au vorbit despre cauzele consumului de droguri, despre rapiditatea cu care se poate instala dependența și ce înseamnă aceasta. Informațiile au fost completate cu materiale video sugestive, astfel încât elevii să perceapă gravitatea urmărilor consumului de substanțe interzise.

Apreciem că astfel de activități, fie că sunt derulate la inițiativa poliției sau la inițiativa unităților de învățământ, vin în întâmpinarea nevoii de cunoaștere, pe care tinerii de azi și-o manifestă tot mai evident. Este util ca noi, ca instituții cu atribuții în domeniul prevenirii criminalității, să le oferim elevilor informații cât mai detaliate, astfel încât aceștia să fie în deplină cunoștință de cauză atunci când vor alege singuri ce să facă sau ce să nu facă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și