În cursul zilei de ieri, datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, a măsurilor preventive luate precum şi în urma acţiunilor desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, nu s-au înregistrat evenimente deosebite.
Poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni şi au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 29000 de lei.

Poliţiştii formaţiunilor rutiere de pe raza judeţului Maramureş au desfăşurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie şi identificarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere. Echipajele de poliţie au efectuat controale în trafic pe mai multe artere de circulaţie din judeţ şi au constatat 8 infracţiuni rutiere şi 122 contravenţii. Majoritatea au fost abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca urmare a prezenţei active a poliţiştilor rutieri pe drumurile din judeţul Maramureş nu au fost înregistrate accidente de circulaţie grave. Poliţiştii au constatat patru evenimente rutiere (la Baia Mare - 2, Rona de Sus şi Vişeu de Sus) în urma cărora şase persoane au suferit leziuni corporale uşoare.

De asemenea, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş au organizat o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul comercializării produselor intracomunitare, respectiv legume - fructe. În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 15 societăţi comerciale şi 11 persoane fizice autorizate.

Participanţii la acţiune au constatat 10 contravenţii care au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 2000 de lei. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 353 kg legume - fructe, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, precum şi suma de 300 de lei.

Poliţiştii vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și