Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor și reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

Păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației, în borsete sau genți!

Dacă vă aflați într-o zonă aglomerată, protejați-va geanta!

Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră și pot atrage atenția hoților. Nu vă lăsați bunurile de valoare (borsetă, geantă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Când sunteți însoțiți de copii, explicați-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului! Dacă observați lipsa copilului, anunțați imediat agentul de paza al magazinului respectiv sau personalul magazinului!

Foarte important este ca în această perioadă să nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de „chilipiruri” , deoarece de cele mai multe ori produsele pot fi contrafăcute.

Asigurați temeinic autoturismul și nu lăsați la vedere, în interior, bani sau obiecte tentante precum telefoane mobile, laptopuri, genți, borsete, pungi de cadouri, etc.

Dacă constatați că ați fost victima vreunei infracțiuni, sesizați de îndată poliția!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet