"Mă bucur să anunț că, în urma apelului făcut ieri de Comisia Europeană prin intermediul rețelei autorităților naționale de sănătate, încă două state membre, respectiv Portugalia și Cehia, și-au exprimat dorința de a ajuta victimele din România, alăturându-se astfel Belgiei, Olandei, Germaniei și Israelului, care au anunțat deja că pot prelua o parte dintre pacienții răniți în incendiul de la clubul Colectiv. Mulțumesc încă o dată tuturor celor care nu au rămas indiferenți în fața acestei tragedii", a arătat Crețu, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Corina Crețu precizase joi că, la nivelul CE, este urmărită "îndeaproape" evoluția stării de sănătate a victimelor incendiului din clubul Colectiv, iar personal și-a rugat colegii cu atribuții în domeniu "să trateze în regim de urgență această tragedie".

Crețu mai arăta că DG Sanco a informat Comisia pentru Siguranța Sănătății, care reunește rețeaua autorităților de sănătate din statele membre, atât în ceea ce privește situația victimelor din România, cât și în privința necesității unui ajutor de urgență.

Citește și

Comentarii