La începutul acestui concurs, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș a scos 168 de posturi de director, pentru cele 168 de unități de învățământ din județ. În total, doar 128 au fost ocupate de cei 177 de candidați. În consecință, 40 de posturi rămân vacante și urmează să fie ocupate prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui nou concurs. Din cele 128 de locuri ocupate, 117 sunt deținute de persoane care anterior concursului au deținut funcția de director în aceeași unitate de învățământ, iar șapte candidați se află pentru prima dată în situația de a avea o funcție de conducere în școala unde predau.

19 posturi libere de adjunct

În ceea ce privește funcția de director adjunct, ISJ Maramureș a publicat pentru concurs 63 de posturi, pentru cei 57 de candidați. Într-un final, 44 s-au ocupat, iar alte 19 rămân vacante.Rezultatele finale urmează să fie validate de consiliul de administrație al ISJ Maramureș, în timp ce candidații admiși sunt numiți în funcție pentru o perioadă de patru ani, prin decizie a inspectorului școlar general, în maximum cinci zile de la validarea rezultatelor.

Totodată, ISJ emite pe 21 decembrie deciziile de încetare a detașării pentru directorii aflați actualmente în funcție și cele de numire pentru candidații care au promovat concursul, cu începere din 9 ianuarie 2017. Tot în această perioadă, sunt emise și deciziile de detașare pentru posturile de director și director adjunct rămase vacante.Pentru funcțiile neocupate se va organiza un nou concurs, ce va avea loc cel târziu până la finele anului școlar 2016-2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!