În unele zone din judeţ, cantităţile de precipitaţii au fost de 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi.

"Au fost cantităţi foarte mari de precipitaţii (110 l/mp la Griviţa, 96 l/mp la Vlădeşti) şi scurgeri importante de apă pe versanţi, fapt ce a dus la creşterea rapidă şi semnificativă a debitelor pâraielor Suhu şi Geru. Viiturile au făcut patru victime. În localitatea Cuca, doi bărbaţi cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecaţi, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiţă de opt ani a fost luată de viitură. De asemenea, o persoană este dată dispărută în localitatea Griviţa", declara, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini.

Conform raportărilor de la Prefectura Galaţi, cele mai mari pagube sunt în comuna Cudalbi, unde 500 case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri. În localitatea Cuca, opt case au fost inundate, una fiind complet distrusă, 87 persoane au fost evacuate, 14 persoane fiind salvate după ce au fost surprinse de inundaţii. În această localitate două poduri au fost distruse şi mai multe porţiuni de drum au fost afcectate.

Aproximativ 100 de case au fost inundate şi în localitatea Costache Negri, aceleaşi pagube înregistrându-se şi la Măcişeni. Ploile au mai produs pagube şi la Tecuci, Corni, Folteşti, Măstăcani, Rediu, Pechea şi Griviţa.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi Eugen Chiriţă a declarat, la rândul său, că în urma ploilor torenţiale circulaţia a fost parţial blocată pe DN 26, între localităţile Vlădeşti şi Oancea, dar şi pe DJ242, între localităţile Chiraftei şi Viile.

Traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad a fost blocat temporar între Măstăcani şi Fârţăneşti din cauza terasamentul căii ferate, afectat de aluviuni pe o porţiune de aproximativ un kilometru.

De asemenea, Infotrafic a anunţat că circulaţia de pe DN25 este întreruptă pe ambele sensuri între localităţile gălăţene Vameş şi Tudor Vladimirescu. Ca urmare a ploilor abundente de noaptea trecută, pe partea carosabilă a ajuns o cantitate mare de apă (pe o porţiune de aproximativ un kilometru, nivelul acesteia depăşeşte un metru). Tot în Galaţi, DJ 253 este închis din aceleaşi motive.

În acţiunea de salvare a oamenilor ale căror gospodării au fost inundate au fost implicaţi 80 de pompieri 90 militari şi 26 jandarmi din judeţul Galaţi.


Preluare: rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și