Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 20 Minut(e)
Timpul de gatire: 25 Minut(e)
Dificultate: Usor

Pentru a pregati acest deliciu de sezon , avem nevoie de:
- 500-700 g prune coapte
- 200 g unt
- 200 g zahar tos
- 4 oua
- 200 g faina
- o jumatate de pliculet praf de copt
- 1 lingurita razatura de portocale
- esente
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura de lapte

Modul de preparare al retetei de prajitura cu prune este urmatorul :

1.Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si coaja de portocale

2. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga faina treptat si se amesteca usor.

3. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata cu hartie de copt, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.


Pofta buna!



Preluare: petitchef.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și