Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş s-a reunit în şedinţă în această săptămână, sub conducerea prefectului Sebastian Mihai Lupuţ. În cadrul şedinţei, a fost aprobat Planul de măsuri al CJSU pentru sezonul rece 2016-2017 şi Planul de activităţi al CJSU pentru anul 2017.

CNADNR – SDN Baia Mare, SC Drumuri şi Poduri Maramureş, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş şi CN Transport Feroviar – CFR Infrastructură alături de Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş au făcut o prezentare a măsurilor pe care le vor lua în sezonul de iarnă 2016-2017.

„În perioada 20 octombrie – 1 noiembrie, utilajele vor intra în bază. În ceea ce priveşte drumurile judeţene, acestea sunt administrate de Consiliul Judeţean Maramureş, care va începe, de săptămâna aceasta, aprovizionarea bazelor cu sare şi nisip. Având în vedere Adresa nr. 100289/04.10.2016 a MAI privind măsurile operative caracteristice sezonului de iarnă, administratorii drumurilor naţionale şi judeţene au obligaţia, până la 1 noiembrie, să actualizeze stocurile de materiale antiderapante conform grilei de aprovizionare şi să finalizeze intrarea în bază a tuturor utilajelor de deszăpezire.

După data de 1 noiembrie, o comisie formată prin ordinul prefectului va verifica existenţa stocurilor de materiale antiderapante şi bazele de utilaje pentru deszăpezire, atât pentru drumurile naţionale, cât şi pentru drumurile judeţene”, a precizat Sebastian Lupuţ.

Citește și

Herodot Grup Sighet