"Cele două vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, dinamizarea cooperării, în special în domeniul economic, și asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene, în contextul în care Lituania deține în prezent Președinția Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din țările alături de care România va asigura Președinția UE în 2019", a informat biroul de presă al Guvernului.

De asemenea, vor fi discutate subiecte de actualitate de pe agenda europeană și internațională: aspecte legate de viitorul Europei, situația economică la nivelul UE, combaterea șomajului, în special în rândul tinerilor, agenda digitală, inovarea și cercetarea, competitivitatea la nivelul UE, pregătirea summit-ului de la Vilnius, privind Parteneriatul Estic, relația transatlantică.

În cadrul vizitei în Finlanda, Victor Ponta va avea întrevederi cu omologul său Jyrki Katainen și cu președintele Parlamentului, Eero Heinaluoma. De asemenea, primul-ministru va participa la un Forum economic organizat de FINPRO și împreună cu ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu va lua parte la conferința pe educație Helsinki—București, organizată de universitatea Aalto din Finlanda.

În Lituania, Primul-ministru Victor Ponta va avea convorbiri cu omologul său lituanian Algirdas Butkevicius și cu președintele Parlamentului lituanian, Vydas Gedvilas. Premierul se va întâlni, de asemenea, și cu reprezentanții oamenilor de afaceri din Lituania.

Din delegația care îl va însoți pe primul-ministru vor face parte ministrul delegat pentru infrastructură și investiții, Dan Șova, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și Bogdan Tohăneanu, din Ministerul de Interne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și