"Am votat cu două mâine pentru interzicerea cianurilor", se laudă premierul deși istoria din Parlament arată altceva.

Deşi este de acord că România are anumite zone care trebuie protejate, primul-ministru Mihai Tudose susţine că nu este cazul încă să renunţăm la cianuri.

"Sunt de acord că România are o mulţime de zone şi din punct de vedere arhitectural, şi din punct de vedere al site-ului istoric, din punct de vedere al naturii care trebuie foarte bine protejate, dar nu putem, plecând de la premisa asta, să declarăm toată România o arie protejată și să ne întoarcem eventual la celebrele versuri «Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă». Să lăsăm o cale deschisă poate nu acum, poate nu peste cinci ani, poate nu peste 10 ani, peste 20 de ani, când tehnologiile avansează și nu vom mai folosi nici cianuri, nici halde imense de steril. Nu trebuie să amanetăm acum viitorul nepoţilor şi al copiilor", a afirmat Tudose la TVR.

Cu toate acestea, premierul Mihai Tudose susţine că a votat amendamentul depus de fostul deputat, Remus Cernea, care prevedea interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și