Mesajul președintelui vine în urma tragediei petrecute vineri seara în localitatea Sângeru, din județul Prahova, unde trei copii au murit și al patrulea este dat dispărut, după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj în care spune că a aflat cu „profundă durere” despre această tragedie și își exprimă solidaritatea și compasiunea cu familia îndurerată. „Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, spune președintele.

Citiți și: Inundații. Premierul Viorică Dăncilă cere ministerului condus de Carmen Dan un raport detaliat

Peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Și în județul Ialomița sunt inundații. Vineri seara și pe parcursul nopții, ANM a transmis o serie de avertizări de vreme severă imediată (tip nowcasting) de cod portocaliu şi roşu în mai multe județe din țară.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.

Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.

Citește și