Barack Obama și John Key s-au întâlnit pe terenul de golf de la Kaneohe Bay, în incinta unei baze a marinei militare, situată pe coasta de nord-vest a Insulei Oahu, potrivit jurnaliștilor care îl însoțesc pe președinte.

Șeful statului american petrece în Hawaii peste două săptămâni alături de familie și a închiriat o casă situată în vecinătatea unei baze amplasate la circa 20 de kilometri de Honolulu, orașul său natal.

Președintele și John Key, însoțit de fiul său adolescent, a jucat câteva lovituri în fața reporterilor, făcând glume. Cel de-al patrulea jucător a fost un colaborator apropiat al lui Obama, Marvin Nicholson.

Consilierul adjunct pe probleme de securitate națională Ben Rhodes, care călătorește împreună cu Obama în Hawaii, a scris pe contul său de Twitter că "Noua Zeelandă este unul dintre prietenii noștri cei mai apropiați și este locuită de jucători de golf foarte buni".

Este vorba despre cea de-a opta partidă de golf în 13 zile de vacanță pentru Barack Obama care, de obicei, joacă împreună cu prieteni din copilărie, colaboratori și chiar bucătarul de la Casa Albă, Sam Kass.

Spre deosebire de predecesorul său George W. Bush care îi invita pe oaspeții străini la ranchul din Crawford (statul Texas), Barack Obama preferă să rămână alături de familie sau prieteni în timpul vacanțelor ce se desfășoară ca un ritual în Hawaii iarna și la Martha`s Vineyard vara.

Pe această insulă din Massachusetts, totuși, el a jucat golf în 2010 cu Michael Bloomberg, la acea dată primar al New Yorkului.

Citește și

Comentarii