"Eu vreau să avem un candidat al Dreptei Unite şi acesta este obiectivul nostru. Ar fi incorect în momentul acesta să îl anunţ (...). Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul Alianţei Dreapta Unită", a spus Drulă la Prima Tv.

Întrebat dacă va intra în această competiţie internă cu Ludovic Orban, Drulă a răspuns: "Nu cred că este vorba de o concurenţă".

Drulă susţine că românii îşi doresc "un preşedinte de dreapta, (...) integru şi curajos".

"Eu nu cred că oamenii văd o soluţie pentru a conduce România mai departe de un Ciucă, un Ciolacu, un Simion şi cred că îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos. Ori aceşti oameni nu răspund niciunuia dintre aceste atribute", a adăugat Drulă.

Referitor la partenerii politici cu care Dreapta Unită ar putea forma majoritatea politică după alegerile parlamentare, Drulă a spus: "A specula acum, într-un singur fel, ce se întâmplă după alegeri este contraproductiv. Noi vrem să îi convingem pe români - şi ştim că există un bazin de până la 40% de oameni care îşi doresc o soluţie de dreapta în România adevărată - să ne dea votul. Apoi, că vom putea face cu UDMR, că vom putea face cu cine va fi atunci, astea sunt lucruri pe care le discutăm după".

Acesta a exclus o posibilă colaborare cu AUR şi SOS România. "Este exclus să avem colaborări cu partide care sunt în afara democraţiei. Asta e limpede. Partidele care au o agendă fascistă, extremistă", a adăugat el.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și