Potrivit sursei citate, în cadrul Loteriei se vor efectua extrageri a două valori, respectiv un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și data emiterii bonului.

Extragerile vor fi lunare, dar ╚Öi ocazionale (Pa╚Öte, Cr─âciun etc.), ├«n timp ce fondul de premiere se va ├«mp─âr╚Ťi la num─ârul bonurilor fiscale c├ó╚Ötig─âtoare revendicate, astfel rezult├ónd valoarea unitar─â a fiec─ârui c├ó╚Ötig.

Rezultatele extragerilor lunare ╚Öi ocazionale vor fi disponibile online, pe pagina de internet a MFP ╚Öi pe cea a Agen╚Ťiei Na╚Ťionale de Administrare Fiscal─â /ANAF/, pentru un interval de cel pu╚Ťin 30 de zile.

MFP inten╚Ťioneaz─â organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale ├«ncep├ónd cu 13 aprilie 2015 (a doua zi de Pa╚Öte), c├ónd se va programa prima extragere ocazional─â, av├ónd un fond de premiere de un milion lei.

Conform proiectului de Ordonan╚Ť─â pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, publicat ├«n data de 3 decembrie 2014 de MFP, rom├ónii vor putea c├ó╚Ötiga lunar c├óte 1.200 de lei la acest joc, participarea nefiind condi╚Ťionat─â de plata unei taxe, ci doar de ├«nscrierea online a informa╚Ťiilor referitoare la bonurile fiscale din luna calendaristic─â anterioar─â organiz─ârii extragerii.

"La extragerile lunare organizate de c─âtre Compania Na╚Ťional─â Loteria Rom├ón─â SA vor fi acordate un num─âr de 160 de premii egale, c├óte 20 pentru fiecare regiune fiscal─â a Agen╚Ťiei Na╚Ťionale de Administrare Fiscal─â, valoarea preconizat─â a fiec─ârui premiu fiind de 1.200 lei. ├Än consecin╚Ť─â, lunar la nivelul celor 8 regiuni fiscale, vor fi acordate premii totale ├«n valoare de 192.000 lei, iar pe parcursul unui an, vor fi acordate un num─âr apreciabil de premii, mai precis 1.920, valoarea acestora fiind de 2.304.000 lei", precizeaz─â Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Persoanele care de╚Ťin bonuri fiscale vor introduce ├«ntr-un sistem informatic dedicat Loteriei, gestionat de Compania Na╚Ťional─â Loteria Rom├ón─â SA, o serie de informa╚Ťii obligatorii (num─ârul bonului fiscal, suma total─â, numele, prenumele, precum ╚Öi seria ╚Öi num─ârul unui act de identitate valabil, pentru persoanele fizice rezidente, iar pentru persoanele fizice nerezidente, seria ╚Öi num─ârul unui act de identitate valabil, seria fiscal─â a aparatului de marcat electronic fiscal, codul unic de identificare fiscal─â al operatorului economic care a eliberat bonul fiscal), ├«n vederea ob╚Ťinerii dreptului de a participa la o tragere la sor╚Ťi lunar─â cu premii ├«n bani.

Tragerile la sor╚Ťi pentru desemnarea c├ó╚Ötig─âtorilor la Loterie se organizeaz─â lunar de c─âtre Loteria Rom├ón─â, la acestea particip├ónd bonurile fiscale emise ├«n luna calendaristic─â anterioar─â organiz─ârii extragerii.

MFP precizeaz─â c─â Loteria bonurilor fiscale implementat─â prin proiectul de ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â, de╚Öi folose╚Öte mijloace de joc de tipul urnelor, ro╚Ťilor cu scopul de a extrage numere (mijloace de joc de tip loteristic) ├«n vederea desemn─ârii unor c├ó╚Ötig─âtori c─ârora li se atribuie premii ├«n bani, nu este un joc de noroc, ├«ntruc├ót dreptul de participare nu este condi╚Ťionat de plata unei taxe.

Dacă nu sunt identificate nereguli, câștigătorii pot revendica premiile puse în joc în termen de maxim 90 de zile calendaristice de la data publicării rezultatelor extragerilor, prin prezentarea bonului fiscal cu toate elementele lizibile, precum și a actului de identitate utilizat în vederea înregistrării participării la Loterie.

Citește și

loading...