“În acest sens s-au dispus restricţii de mişcare, astfel încât niciun porc să nu intre sau să nu iasă din exploataţii, cu excepţia autorizării autorităţii competente. Se menţine interdicţia de comercializare a porcilor în târguri sau aglomerări de animale, ca măsură de prevenire a apariţiei focarelor de boală”, au anunţat specialiştii de la DSVSA Maramureş.

Vă reamintim că săptămâna trecută, virusul Pestei Porcine Africane a fost confirmat în fermele aparţinând unei exploataţii comerciale de creştere a porcilor din judeţul Tulcea. Conform procedurilor anunţate de ANSVSA, vor fi sacrificaţi toţi porcii existenţi în exploataţie şi anume 44.580 de capete, de la care se vor preleva probe, rezultatele de laborator urmând a fi utilizate în cadrul investigaţiilor epidemiologice, pentru determinarea modului în care a fost introdus virusul pestei porcine africane în exploataţie.

ANSVSA a anunţat că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire al oamenilor, dar acest virus are impact la nivel social din punct de vedere economic.

Citește și