Este vorba despre Gheorghe Gligan, care astăzi deține și funcția publică de consilier local. Alesul băimărean nu este singurul împotriva căruia s-a îndreptat în instanță Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare îi solicită consilierului local daune morale în valoare de 200.000 de euro, suma reprezentând prejudiciul adus pentru atingerea drepturilor la onoare, demnitate și reputație.

De asemenea, acesta a mai solicitat prin intermediul cererii de chemare în judecată ca Gheorghe Gligan să își prezinte scuze public și să publice hotărârea finală a magistraţilor într-un ziar de interes național.

Mai mult, consilierului local i s-a solicitat și plata cheltuieilor de judecată.

„Gheorghe Gligan, în scris, prin postări pe pagina personală de Facebook a făcut afirmații prin care au adus atingerea demnității, imaginii, onoarei și reputației lui Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, afirmații care dacă ar fi adevărate ar expune reclamantul la sancțiuni penale, administrative, disciplinare ori disprețului public”, se arată în cererea de chemare în judecată formulată de Cătălin Cherecheș prin intermediul avocatului său.

Gheorghe Gligan nu este singurul jurnalist acționat în instanță de Cătălin Cherecheș. Pe lângă acesta, primarul municipiului Baia Mare depune acțiuni și împotriva jurnaliștilor Adrian Rusu, Ciprian Dragoș dar și a unor publicații.

„Vă anunț și depunerea de acțiuni în instanță, și urmează să primesc termenele, împotriva lui Adrian Rusu, Dragoș Ciprian, ziarmm.ro, maramureșenii.ro.

Toți cei menționați, fiecare în parte, solicitându-le pentru agresiunea la adresa demnității umane și tot ceea ce înseamnă denigrări sume de 400.000 de euro.

Toate sumele pe care instanța mi le va încuviința în urma acestor procese vor fi donate autorității locale, care va realiza două obiective, un Centru pentru Vârstnici și un Centru pentru copiii cu autism. Cred că după vreo 15 ani de funcționare a mea în zona publică, a venit și momentul să nu mai tolerez lucruri care țin de lipsa de profesionalism, nesimțire și grobiniasm”, a spus primarul Cătălin Cherecheș în cadrul conferinței de presă care s-a desfăşurat vineri, 15 septembrie.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și