Știri Sighet247.ro: Primarul comunei Fărcaşa, pe punctul de a încălca legea - Şedinţă extraordinară de Consiliul local pentru girarea unor ilegalităţi

Şedinţă extraordinară la Fărcaşa pentru girarea unor ilegalităţi. Pe ordinea de zi a şedinţei programată pentru data de luni, 15 ianuarie a fost un singur punct: aprobarea angajării unui avocat care să reprezinte Consiliul local al comunei Fărcaşa, culmea, într-un proces intentat de patru dintre consilierii locali, anunță JurnalMM.

Primarul comunei Fărcaşa, pe punctul de a încălca legea - Şedinţă extraordinară de Consiliul local pentru girarea unor ilegalităţi Primăria Fărcaşa are deja doi jurişti angajaţi, iar în ultimele şedinţe din anul 2017, consilierii au aprobat Planul de ocupare al funcţiilor publice din instituţie. În respectivul document sunt 3 (trei) poziţii de jurist, dar se pare că primăria are nevoie să antameze serviciile unui avocat (pe banii contribuabililor) ca să se lupte în instanţă cu patru dintre consilierii care au semnalat o ilegalitate şi care nu doresc să o gireze.

Cei patru consilieri, Ştefan Barta, Daniel Decebal, Dinu-Florinel Onţ şi Radu Buşecan au solicitat anularea a două Hotărâri de Consiliu Local, respectiv 46/2016 şi 91/2016. Cele două Hotărâri atacate de consilieri privesc reabilitarea Căminului Cultural din localitate, pe bani europeni. Iniţiativa este una lăudabilă şi destinată comunităţii, numai că documentele întocmite de oficialii din Primăria Fărcaşa au câteva hibe care se pot transforma într-un adevărat dezastru.

HCL46/2016 prevede reabilitarea Casei de Cultură, iar HCL91/2016 o modifică pe prima, adică îl desemnează pe primarul Ioan Stegerean ca reprezentant în relaţia cu AFIR, organul de finaţare şi prevede că proiectul nu este unul generator de venituri. Mai mult, cei patru consilieri semnalează că în proiectul tehnic, Casa de cultură – care s-a transformat din Cămin cultural fără niciun fel de document – ar urma să aibă montate scaune tip amfiteatru, limitând astfel o serie de evenimente pe care oamenii din comunitate le-ar putea desfăşura acolo.

„Nu suntem împotriva unui proiect destinat comunităţii, mai ales că se realizează cu finanţare de la Uniunea Europeană. Chiar ne bucurăm că se face ceva. Suntem împotriva ilegalităţilor făcute din start. În primul rând vorbim despre un cămin cultural nu despre o casă de cultură. Am fost de acord să renovăm acea casă de cultură

până în cele mai mici detalii dacă se respectă proiectul iniţial, nu transformarea ei în amfiteatru, plus că în proiect se reglementază clar că nu este generator de venituri. Deci este clar că nu va mai putea fi închiriat şi nici nu se vor mai putea organiza acolo decât anumite evenimente. Nu este în regulă. Mai mult, cu banii de la UE nu te joci. Dacă ceva nu este în regulă aceştia trebuie înapoiaţi şi îi va da tot comunitatea, nu primarul”, au argumentat consilierii.

Cei patru consilieri s-au adresat instanţei şi au cerut anularea celor două HCL, astfel că pe rolul Tribunalului Maramureş a fost înregistrat pe data de 5.12.2017 un dosar în contencios administrativ şi fiscal. Pentru a se apăra în acest dosar în care figurează ca „pârât”, Consiliul Local Fărcaşa, printr-un memoriu semnat de primarul Ioan Stegerean, doreşte să angajeze un avocat, culmea ca să se apere împotriva consilierilor locali. Aberant este că Primăria Fărcaşa are deja trei jurişti pe care îi plăteşte lunar cu bani grei, în concluzie serviciile unui avocat ar fi de prisos sau cel puţin considerate un moft scump.

În Maramureş sunt cunoscute mai multe cazuri de bani returnaţi pentru neîndeplinirea unor proiecte europene, la Rozavlea şi Cerneşti, localităţi unde primarii s-au ales cu dosar penal în aceste speţe. Şi pentru angajarea avocaţilor, fostul primar de la Sighetu Marmaţiei s-a ales cu o condamnare.

În cadrul şedinţei, consilierii au aprobat prin vot antamarea serviciilor unui avocat. Rămâne de văzut cât de legală este această „manevră” făcută de Stegerean ca să se apere împotriva consilierilor locali.

Mai mult, a afirmat în mod repetat că demersul lui este perfect legal. Asta din punctul lui de vedere, pentru că organele de cercetare ar putea avea altă părere.

Ce părere ai? Lasă mai jos un comentariu:

Modulul de comentarii se află în mentenanță. Vă rugăm reveniți. Ne cerem scuze.

Dacă dorești, lasă un comentariu cu contul tău de Facebook

Un bărbat s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe Spitalul Județean Baia Mare
FOTO: Vișeu de Sus, Valea Vișeului, Siret și Vicovu de Sus - 7.300 pachete de țigări de contrabandă, confiscate
O maşină a lovit o barieră de securitate la Casa Albă
Mesajul filosofului Mihai Şora, după anunțul lui Tudorel Toader
Dana Grecu, căsătorită Chera, este însărcinată
RABLA 2018 – Ministrul Mediului anunţă valoarea ecobonusului la „Rabla Plus”. Și programul „Casa Verde” continuă
24 FEBRUARIE, SĂRBĂTOAREA IUBIRII LA ROMÂNI – Ce semnifică sărutul în acestă zi, dar şi zăpada zânelor
Andreea Tonciu, ADEVĂRUL despre DIVORȚ
Sediul PSD Cluj, atacat cu un cocktail Molotov
DEZBATERE INFORMATIVĂ - „Borșa unită împotriva violenței!”
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 51
Klaus Iohannis arată că NU există motive temeinice pentru REVOCAREA lui KOVESI
RUSCOVA și TÂRGU LĂPUȘ - Tăierile ilegale de material lemnos în atenţia poliţiştilor
Atenţie la cerşetori! O femeie din Poienile de sub Munte a fost furată de cerșetori
Amenzi de 37.000 lei și 6 permise și 15 certificate de înmatriculare retrase de poliţişti
Județul Maramureș și Regiunea Transcarpatia vor implementa proiecte transfrontaliere comune
SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ – Ninge în Pasul Prislop
Coroana de spini a lui Iisus este expusă la București
Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi
FOTO - Intervenție promptă a Poliției rutiere din Sighet: Polițiștii au urmărit cu mașina și apoi pe jos un tânăr care a fugit de aceștia
NEPĂSARE – Bustul eroului Ioan Buteanu din Sighet se degradează pe zi ce trece
Strada Gării din Sighet, plină de gropi
VOLEI – Știința Explorări Baia Mare joacă în deplasare la Cluj
BORȘA și ȘOMCUTA MARE - Poliţiştii nu tolerează contrabanda cu tutun – patru dosare penale întocmite ieri
PETROVA - Percheziţie la locuinţa unei persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
EROU - Un poliţist din Baia Sprie a salvat viaţa unui OM
Ioan Stegerean și Ioan Pasere, primari de CINCI STELE ai Maramureșului
METEO - Ger siberian şi ninsori pentru sfârşitul săptămânii. Temperaturi de până la minus 18 grade Celsius
Elita șnapanilor postdecembriști
SIGHET - Expoziție de mărțișoare la Muzeul Etnografic
DOUĂ FETE AU AJUNS LA SPITAL în urma unei bătăi din fața unui liceu din Satu Mare
FOTO & VIDEO: ITPF SIGHET - 40.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate
CJ MARAMUREŞ – Legea achizițiilor publice discutată în prezența președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș
BAIA MARE - Piromanul care și-a dat foc locuinței, cu soția și copiii înăuntru, reținut
O săptămână de producții artistice la Centrul Cultural Sighetu Marmației