Horia Scubli a declarat pentru Graiul Maramureșului următoarele: „După o maşină mică şi un apartament cu două camere plătești puţin peste 100 de lei. Statul e un pic prea … social. Dacă am dubla taxele şi impozitele, am putea să mergem în cartiere să turnăm asfalt nou, să facem frumos. [...] Dacă nu creşti taxele, nici nu poţi face mare lucru”. În continuare edilul pădurar a arătat că taxele și impozitele nu ajung nici pentru întreținerea orașului, iluminatul public etc.

În schimb, Scubli nu a zis nimic legat de faptul că în aproape trei ani de mandat nu a reușit să atragă fonduri europene pentru oraș, că aproape întreg bugetul se duce pe salariile din Primărie și instituțiile din subordine și pentru oraș nu rămâne aproape niciun leu pentru investiții, că a tocat peste 2,3 milioane de lei pe tot felul de studii cu care, în mare parte, nu s-a făcut nimic și că un consilier local a fost implicat în realizarea acestor studii, deși legea interzice, sau că atunci când se discuta în Consiliul local posibilitatea de a da afară societatea Vital S.A. din Sighet a plecat la o expoziție foto cu „fluturași și buburuze”.

Recent, președintele Consiliului județean Maramureș, a publicat o postare pe rețeaua de socializare Facebook în care promite un „mega proiect” de asfaltare în Sighet, proiect susținut de către consilierii sigheteni. În poza postată apare un singur consilier local sighetean, Petre Rednic (PSD), alături de primar care rânjește printre dinți, sperând într-o minune, adică în a obține încă un mandat la cârma orașului în alegerile de anul viitor. „Am promis azi domnului primar Horia Scubli și consilierilor locali sigheteni că voi fi prezent la ședința de adoptare a Bugetului local și vom propune împreună un mega proiect pentru Sighetu Marmației [...] pentru străzile din oraș”, a scris Gabriel Valer Zetea în postarea sa.

Nu știm cu ce consilieri locali au discutat domnii Zetea și Scubli bugetul orașului, deoarece, contactați de către Sighet 247, consilierii locali PNL și UNPR au arătat că nu au fost contactați sau chemați la o discuție pe marginea bugetului local.

„Grupul consilierilor locali PNL nu a fost contactat de către primar sau de către președintele Consiliului județean pentru a participa la o discuție pe marginea întocmirii bugetului local al municipiului. Conform dispozițiilor legale, pentru asigurarea transparenței decizionale, propunerea de buget local trebuie să fie supusă dezbaterii publice pentru o perioadă de minim 30 de zile. Orice încercare de a construi un buget local care încalcă dispozițiile legale, nu va avea sprijinul consilierilor locali PNL. În mod normal, dacă ne dorim dezvoltarea și binele comunității locale, ar trebui ca toți consilierii locali să participe la discuțiile privitoare la constituirea bugetului local, pentru că doar așa vom putea demonstra că nu urmărim doar interese de campanie electorală”, a declarat consilierul local Daniela Onița-Ivașcu pentru Sighet 247.

„Din păcate, asistăm la același stil de lucru pe care l-a promovat Horia Scubli de când a devenit primar: face doar ce îl taie capul, nu se consultă cu nimeni în afară de cei din partidul propriu și ia decizii după cum crede dânsul de cuviință. Dovadă că deciziile sale nu au fost cele mai bune pentru comunitate, o demonstrează halul în care a ajuns Sighetul sub mandatul său. Noi, consilierii UNPR, nu vom susține un buget făcut pe `genunche` și în mod netransparent”, a declarat consilierul local Nicolae Iuga pentru Sighet 247.

Din păcate, după aproape trei ani de mandat al lui Horia Scubli, municipiul Sighet arată abandonat, părăsit, distrus și prăfuit. În afară de cuie și scaune, nu s-a făcut mai nimic. Ce se va alege de „mega proiectul” promis, rămâne de văzut.

Citește și

loading...