Autorităţile spun însă că de anul viitor va fi şi mai rău. Vor fi şi mai multe maşini, iar asta se va datora finalizării DN18 Moisei – Iacobeni.

“Problema va fi, odată cu finalizarea drumului Moisei – Iacobeni, cu Pasul Prislop, pe zona Sighet. Trebuie să ne aşteptăm la un aflux de mijloace de transport. Cei din zona Moldovei, Suceava, Iaşi sau Botoşani, care vor face deplasarea către Europa va fi mult mai facil să se deplaseze pe Prislop decât pe Tihuţa – Dej, traseul pe care îl făceau anii trecuţi. Nu ştiu dacă sighetenii sunt pregătiţi pentru a face faţă acestui trafic.

Asta ţinând cont de situaţia geografică şi infrastructura oraşului, nu există centură ocolitoare. Sper să se găsească soluţii, dar ar trebui să se mişte mai repede. Am vorbit şi cu primarul de acolo, undeva pe zona Tisa, la Vamă să se găsească o soluţie pentru continuarea acelui drum către ieşirea din Sighet spre Satu Mare. Va fi un deranj serios, asta este clar”, a arătat prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan, pentru Axanews.ro.

Citește și