Oficialii Consiliului Județean susțin că unul dintre motivele întârzierii în începerea lucrărilor se datorează faptului că “antreprenorul general al contractului are sediul în Suceava, o localitate aflată în carantină totală din cauza numărului mare al infecțiilor cu noul coronavirus”.

Autoritățile județene susțin însă că rezolvarea problemei ar putea veni prin intermediul subcontractorilor din Maramureș. „Am purtat mai multe discuții cu antreprenorul principal care, așa cum știm, este o firmă din Suceava. Există mari probleme în ceea ce privește accesul acestei societăți comerciale dinspre Suceava înspre județul Maramureș, din cauza măsurilor de restricție luate pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Mulți dintre angajații acestei societăți se află în carantină totală pentru că au domiciliul în municipiul Suceava sau în localitățile din împrejurimea acestuia.

Totodată, pe Pasul Prislop avem de-a face un blocaj rutier efectuat de către Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, astfel încât circulația dinspre Suceava înspre Maramureș este blocată aproape în totalitate. Există însă subcontractori, societăți comerciale din județul Maramureș, care pot să demareze lucrările în lipsa antreprenorului general”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

El a recunoscut că au fost purtate discuții cu acești subcontractori, astfel că din această săptămană ar urma să demareze lucrările și pe acest tronson de drum județean. Mai rămane de reabilitat porțiunea din DJ 186 care pleacă din Vadu Izei și ajunge pană în Barsana. Zetea a lansat și un apel către consilierii județeni din Maramureșul istoric să facă vizite, în perioada următoare, pe șantierul de pe Valea Izei, pentru a verifica dacă lucrările se desfășoară conform programului.

“Administrația județeană încearcă o soluționare cât mai urgentă a situației de pe Valea Izei, însă rezultatul ține foarte mult de mobilizarea și curajul antreprenorilor privați. Cu toate că există multă teamă în această perioadă, sunt și cazuri de antreprenori care au ales să-și onoreze contractele, un astfel de exemplu fiind cel care se ocupă de reabilitarea DJ 187 de pe Valea Ruscovei. Pe acest șantier sunt mobilizate zece echipe de muncitori care lucrează pe întreg tronsonul de drum județean”, au concluzionat reprezentanții Consiliului Județean.

Citește și