Nu întotdeauna lucrul acesta a fost bine văzut de reprezentanții celorlalte echipe, mai ales cele din București.
Astfel, când echipele din Baia Mare au atinse performanțe unice în România, unele instituții ale statului au depus eforturi să aducă la o altă stare de fapt acest lucru. Astfel, echipele din municipiu au trecut în ultimii ani prin perioade de reconstrucție.

Joi, 11 ianuarie, terenul de joc al Sălii polivalente „Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda unei întâlniri cu presa maramureșeană. Tema întâlnirii a fost prezentul și viitorul în sportul băimărean.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a prezentat strategia în ceea ce privește sportul băimărean. Jurnaliștii au putut să stea de vorbă cu sportivii legitimați la CS Minaur.

Au fost prezenți juniorii de la secția de fotbal alături de echipa de seniori ce evoluează în Liga a IV-a și care au șanse de promovare în Liga a III-a. Au fost prezente fetele de la echipa de senioare care evoluează în Liga a II-a și care vor promova în acest an în primul eșalon al handbalului din România.
Nu au lipsit nici băieții de la Minaur, care evoluează în Liga I și sunt calificați în Final Four-ul Cupei României.

„Am organizat această întâlnire, la început de an, pentru a comunica prin dumneavoastră comunității băimărene și maramureșene, iubitorilor de sport din România și Maramureș care sunt obiectivele Clubului Sportiv Minaur pe termen scurt și lung. Club ce aparține autorității locale a municipiului Baia Mare și, în extenso, comunității băimărene.
Aceste obiective sunt poziționate pe două paliere: un palier sportiv și un altul administrativ.

Am să încep cu cel administrativ. Acesta fiind strict legat de modul în care funcționăm cu Ministerul Tineretului și Sportului, având în vedere hotărârile de consiliu local pe care le-am adoptat și a hotărârii de Guvern care va fi finalizată și aprobată în perioada următoare cu privire la înființarea Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheş.
DE INTERES Acest centru înfiinţat la iniţiativa şi cu implicarea directă a ministrului secretar de stat Cosmin Butuza va avea în componență sala polivalentă, va cuprinde terenul de atletism și de rugby, bazinul de înot și Hotelul Sport.

„Toate aceste suprafețe și clădiri cu funcțiuni sportive vor fi înglobate sub umbrela organizării și funcționării a Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană”. Astfel încât, la final, această zonă să fie una compactă pe care să putem dezvolta mai apoi parcări publice și zone relevante pentru buna desfășurare a activității unui complex sportiv național.
Este o misiune a mea de a proteja această zonă ca zonă sportivă și de agrement pentru municipiul Baia Mare.

Și aici nu vorbesc doar de marea performanță sau de performanța sportivă. Vorbesc și de funcționarea Liceului cu Program Sportiv care trebuie să aibă funcțiunile necesare, vorbesc și despre faptul că în această zonă trebuie să dezvoltăm și anumite funcțiuni de agrement. Care să fie utile cetățenilor municipiului Baia Mare, tineri și mai puțini tineri, și aici aș exemplifica cu dezvoltarea unei zone de skatepark și bike astfel încât diversitatea activităților să fie mult mai mare.
Înființarea acestui centru sportiv național nu o doresc importantă doar pentru România, acest punct va fi relevant pentru întreaga regiune transfrontalieră Transilvania, Ungaria și Ucraina”, a punctat Cherecheş.

„Un alt punct important îl reprezintă Ștrandul Municipal. Astăzi avem finalizat studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv în zona Câmpul Tineretului – Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”.
Este un ștrand care satisface din punct de vedere al memoriei colective a băimăreanului.

Și pentru că vorbim de emoție și de memorie colectivă o să facem în această zonă, începând din acest an, punerea în operă a proiectului tehnic și vom realiza o investiție rezonabilă ca și dimensiuni. Fără a afecta planurile de urbanism ale zonei, pentru dezvoltarea unui centru aqua care va fi mai mult decât un ștrand”, a mai spus edilul.

Pe de altă parte, palierul sportiv a fost unul evidențiat de primarul Cătălin Cherecheș.

Revenirea echipelor băimărene cu tradiție în sportul românesc acolo unde le este locul este un obiectiv principal, atât în ceea ce privește fotbalul, dar și al secției de handbal de la Minaur. Precizându-se că se are în vedere inclusiv înființarea de noi secții cum ar fi atletismul, boxul sau alpinismul.
DE INTERES Nu de multe ori s-a întâmplat că la un astfel de eveniment să fie prezenți și aleși locali. Au fost consilierii care au dorit să fie prezenți la acest eveniment. Alături de ei a fost prezentă și Noemi Vida, viceprimar al Băii Mari.

Prezența din polivalentă a consilierilor locali a fost una binevenită. Aceștia, la final, au apreciat obiectivele propuse. Asigurându-i pe iubitorii sportului din Baia Mare că vor susține proiectele de dezvoltare din acest domeniu care vor intra în discuție la Consiliul Local Baia Mare.