Prefectura Maramures a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca in urma analizei datelor si informatiilor disponibile, partile romane si ucrainene au ajuns la un acord asupra nivelului de calcul in regim liber neamenajat, pentru proiectarea obiectivului “Pod peste Tisa in zona Teplita din Sighetu Marmatiei”. Astfel, proiectantul va analiza cresterea de nivel rezultata in urma realizarii podului atat pentru sectiunile de scurgere propuse in prezent, cat si in alte ipoteze care permit o curgere suplimentara.

Prefectul Sebastian Luput a declarat cu aceasta ocazie ca partile au convenit sa recomande proiectantului sa includa lucrari pentru apararea impotriva inundatiilor in amonte de podul proiectat, prin suprainaltarea drumului de acces pe pod, precum si consolidarea malului drept aval de pod. Totodata, se recomanda proiectantului sa ia in calcul suprainaltarea si impermeabilizarea talazului exterior (dinspre raul Tisa) a drumului national DN18 la o cota care sa asigure protectia malului stang romanesc in zona municipiului Sighetu Marmatiei.

Intalnirea de la Sighetu Marmatiei a fost precedata de o alta sedinta, care s-a desfasurat la sediul Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa din Cluj-Napoca in data de 19 decembrie. Au participat specialistii romani implicati in problema obiectivului de investitii “Pod peste raul Tisa in zona Teplita”, precum si reprezentanti ai Institutiei Prefectului – Judetul Maramures.

Aceste intalniri constituie o etapa importanta si mult asteptata in proiectul de realizare a podului peste Tisa la Sighetu Marmatiei, care va duce la strangerea relatiilor dintre cele doua parti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și