La ora actuală, drumul este reabilitat în zona Vadu Izei, după care intrăm pe un drum plin de denivelări, în special pe margini. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene din judeţ. Prezent în finalul de săptămână trecut în Maramureş, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a promis fonduri pentru acest drum.

În cadrul discuţiilor care au avut loc în Maramureş, Dragnea a subliniat faptul că drumul judeţean de pe Valea Izei va fi reabilitat, proiectul fiind deja aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Tot Dragnea a precizat că, la prima rectificare bugetară a Guvernului, sumele necesare pentru Aeroportul Internaţional „Maramureş” vor fi asigurate pentru ca acesta să devină operaţional. Discuţii au fost şi pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi PNDL 2, aici oficialul de la Bucureşti dând asigurări că proiectele depuse de administraţiile locale din Maramureş vor fi finanţate în mare măsură, urmând ca judeţul nostru să beneficieze de câteva sute de milioane de euro.

„Pentru PNDL, faza a doua, s-au bugetat 30 de miliarde de lei, iar eu sper că anul viitor sau în doi ani să avem şi PNDL 3, iar alocarea bugetară pentru acest program să fie de 60-70 de miliarde de lei. Am pornit cu cinci miliarde de lei, acum am ajuns la 30 de miliarde, iar următorul PNDL sperăm să aibă alocări financiare şi mai mari. În ultimii 27 de ani, infrastructura locală a fost lăsată de izbelişte. Vechile guverne au spus că satele trebuie să rămână rurale şi pitoreşti şi a fost cel mai uşor mod de a nu finanţa aceste zone”, a explicat Liviu Dragnea.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...