Sărbătorirea în incinta liceului nu va fi însă posibilă, deoarece proiectul de reabilitare se află în lucru, iar documentația finală nu a fost încă depusă la Ministerul Dezvoltării de administrația locală din Sighet, deși finanțarea este asigurată.

Ambasadorul Ucrainei la București, în cadrul întâlnirii de lucru, desfășurată marți, 5 septembrie a.c., cu șeful administrației județene Gabriel Valer Zetea, a ridicat și problema reintroducerii microbuzului școlar, care să îi aducă pe elevii ucraineni din Ruscova, Repedea și Poienile de sub Munte, la Liceul Taras Șevcenko din Sighetu Marmației.

Șeful administrației județene a declarat că sunt asigurate finanțări pentru infrastructura școlară și la Repedea și Poienile de sub Munte.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Am luptat foarte mult pentru investițiile din Poienile de sub Munte, una dintre puținele localități cu spor demografic pozitiv din Maramureș. Am insistat pentru a oferi condiții atât copiilor de grădiniță, cât și elevilor de liceu, pentru a putea învăța la standarde cât mai înalte. Am obținut peste trei milioane de euro în cele două investiții, grădiniță și liceu. Comunitatea din Poienile de sub Munte a fost prinsă și în programul-pilot care asigură o masă caldă în locul obișnuitului lapte și corn, dar nu aveau efectiv o cantină unde să ofere copiilor această hrană caldă. Acum, cu noua investiție, problema va fi rezolvată.

Avem speranțe mari că vom prinde și la Repedea al doilea proiect la finanțare, cel privind infrastructura rutieră. Voi merge personal la București, la Ministerul Dezvoltării, pentru a rezolva această situație, deoarece Repedea este o comunitate importantă pentru Maramureș și am convingerea că vom avea finanțare și pentru acest proiect pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Un lucru este cert: marea majoritate a comunităților ucrainene din nordul țării au primit finanțări foarte importante prin PNDL, atât pe direcția educație, cât și pe infrastructură rutieră.

Toți sunt maramureșeni, iar noi, ca administrație județeană suntem preocupați de satisfacția socială a locuitorilor noștri.”

Citește și

loading...