Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanțe și muncă ale Senatului, raport ce a fost însă respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă și trei abțineri. Astfel, a fost supus votului și proiectul de lege, însă și acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă și nouă abțineri.

În timpul dezbaterilor din plen, senatorul social-democrat Șerban Nicolae a anunțat că senatorii din grupul pe care îl reprezintă votează împotriva inițiativei legislative.

"Poate că e momentul ca un guvern al României să rezolve problema, în fapt nerezolvată față de stat, pentru copii. Cinstit vorbind, o bună parte din aceste sume de bani nu ajung la copiii care sunt teoretic titularii dreptului acordat de stat. (...) Problema principală este modalitatea prin care putem verifica faptul că aceste sume de bani sunt folosite așa cum este intenția onorabilă inițiată", a declarat Șerban Nicolae.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari aparținând tuturor grupurilor politice și prevede modificări în Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

În expunerea de motive, inițiatorii precizează că un copil român primește o alocație în valoare de aproximativ 7 euro, adică "de 35 de ori mai mică decât alocația unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro".

"În timp ce, în România, cuantumul indemnizației lunare este același pentru toți copiii, în țările dezvoltate, alocația reprezintă între 8 și 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte", mai arată inițiatorii propunerii de lege.

Propunerea de lege are un caracter organic, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și